Szobor

Halászó kócsag, Fémszobor, Tringer László , 3,500,000.00 Ft
 • Halászó kócsag, Fémszobor, Tringer László , 3,500,000.00 Ft
 • Az autentikus kovácsművészet technikáit alkalmazva készítettem 100% kézimunkával, egyenesen a tűzből modern technológia alkalmazása nélkül. Minden porcikája átkovácsolt elem mely egy nagyon hosszú és lassú, több hónapos munkafolyamattal állt össze.
  A madár jellegzetes formáját megtartva és halászó mozdulatát imitálva realisztikus ábrázolásra törekedtem, helyenként elrugaszkodva a valóságtól.
  Felületkezelésnek a "feketítést" választottam, mely egy szintén rendkívül időigényes folyamat. Az alkatrészekre egyesével olajat égettem kovácstűz felett.
  Rendkívül impozáns látványt nyújt egy üres, világos fal előtt, vagy egy nagy terem középpontjában hol körbejárván minden oldalról megtekinthető. Elsősorban beltéren való kiállításra javaslom, de külső térben is elhelyezhető, akkor azonban egy patinás rozsda réteg keletkezhet.
  Mérete miatt (életnagyság: M98cm Sz82cm) főszerepet kaphat az adott térben.
  Ez a fajta (összetett alkatrészekből álló) kovácsoltvas szoboralkotás hazánkban teljesen ismeretlen terület, ami ugyanakkor külföldön nagy hagyománynak, népszerűségnek és tiszteletnek örvend.
  Célom, díszműkovácsként elsőként országunkban ezt a kreatív és igen nagy szakmai felkészültséget igénylő alkotó tevékenységet meghonosítani.
Fa szobor sorozat, Faszobor, Martfi Ákos, 250,000.00 Ft
 • Fa szobor sorozat, Faszobor, Martfi Ákos, 250,000.00 Ft
 • Ez a három részből álló fasorozat egy lenyűgöző példája a modern faragásnak, ahol az emberi érzelmeket és állapotokat ábrázolják rendkívüli részletességgel és kifejező erővel. A szobrok a humán formát geometrikus tömbökbe törik le, így teremtve meg a drámai hatást, amely egyúttal az emberi lelket is tükrözi.

  Az első szobor egy görnyedt alakot ábrázol, aki mélyen elmerült gondolataiban vagy talán teher alatt meghajolva. A faragás éles vonalai és repedései kiemelik az emberi test fizikai fáradságát és az érzelmek súlyát.

  A második szobor egy fejet ábrázol, amely szintén geometrikus formákban bontja le az emberi vonásokat. Itt a hangsúly az arc kifejező képességén van, ahol a merev, geometrikus vonalak ellenére is erőteljes érzelmek olvashatók ki.

  A harmadik szobor egy elgondolkodó, fejét kezére támasztó figurát mutat be, ami a belső elmélkedést és introspekciót szimbolizálja. A faragás aprólékos részletei és az árnyékok játéka mélyebb érzelmi rétegeket sejtetnek.

  Minden szobor magában hordozza az alkotás és az emberi érzések közötti összetett viszonyt. A sorozat az élet, a gondolatok és az érzelmek sűrűjét ragadja meg, miközben a fa természetes anyagából fakadó melegség és textúra ellensúlyozza a kompozíciók geometriai szigorát. A művész mesteri módon használja fel a fa természetes mintázatát, hogy tovább fokozza a szobrok kifejezőképességét, és hogy a néző személyes kapcsolatot alakíthasson ki a művekkel.

  Ezek a szobrok nem csupán a szobrászati mesterség csúcsát képviselik, hanem az emberi érzelmek és a természeti anyagok közötti párbeszéd zseniális alkotásai is egyben. A sorozat a modern szobrászat egyedülálló és figyelemre méltó darabja, amely egyaránt vonzza a művészeti gyűjtőket és azokat, akik a kézzel készült, gondolatokkal teli tárgyakat értékelik.
Search for a city or select popular from the list