Halászó kócsag, Metal Sculpture, Tringer László , 3,500,000.00 Ft

3,500,000.00 Ft
Details
Name of Artwork
Halászó kócsag
Introduction
Az autentikus kovácsművészet technikáit alkalmazva készítettem 100% kézimunkával, egyenesen a tűzből modern technológia alkalmazása nélkül. Minden porcikája átkovácsolt elem mely egy nagyon hosszú és lassú, több hónapos munkafolyamattal állt össze.
A madár jellegzetes formáját megtartva és halászó mozdulatát imitálva realisztikus ábrázolásra törekedtem, helyenként elrugaszkodva a valóságtól.
Felületkezelésnek a "feketítést" választottam, mely egy szintén rendkívül időigényes folyamat. Az alkatrészekre egyesével olajat égettem kovácstűz felett.
Rendkívül impozáns látványt nyújt egy üres, világos fal előtt, vagy egy nagy terem középpontjában hol körbejárván minden oldalról megtekinthető. Elsősorban beltéren való kiállításra javaslom, de külső térben is elhelyezhető, akkor azonban egy patinás rozsda réteg keletkezhet.
Mérete miatt (életnagyság: M98cm Sz82cm) főszerepet kaphat az adott térben.
Ez a fajta (összetett alkatrészekből álló) kovácsoltvas szoboralkotás hazánkban teljesen ismeretlen terület, ami ugyanakkor külföldön nagy hagyománynak, népszerűségnek és tiszteletnek örvend.
Célom, díszműkovácsként elsőként országunkban ezt a kreatív és igen nagy szakmai felkészültséget igénylő alkotó tevékenységet meghonosítani.
Size
98*82
Style
Realisztikus
Name of Artist
Tringer László
Posted
Apr 25, 2024
  • Report Listing road-sign-warning Cancel Report remove-circle
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Name
Email
Message
Captcha *
Click on the image to refresh the captcha. Please enter characters depicted on the image.
Search for a city or select popular from the list
Select a label or click "Other" to send comments
Loading...
Are you sure you want to cancel your report?
No
Click on the image to refresh the captcha.