Fa szobor sorozat, Wooden sculpture, Martfi Ákos, 250,000.00 Ft

250,000.00 Ft
Details
Name of Artwork
Fa szobor sorozat
Introduction
Ez a három részből álló fasorozat egy lenyűgöző példája a modern faragásnak, ahol az emberi érzelmeket és állapotokat ábrázolják rendkívüli részletességgel és kifejező erővel. A szobrok a humán formát geometrikus tömbökbe törik le, így teremtve meg a drámai hatást, amely egyúttal az emberi lelket is tükrözi.

Az első szobor egy görnyedt alakot ábrázol, aki mélyen elmerült gondolataiban vagy talán teher alatt meghajolva. A faragás éles vonalai és repedései kiemelik az emberi test fizikai fáradságát és az érzelmek súlyát.

A második szobor egy fejet ábrázol, amely szintén geometrikus formákban bontja le az emberi vonásokat. Itt a hangsúly az arc kifejező képességén van, ahol a merev, geometrikus vonalak ellenére is erőteljes érzelmek olvashatók ki.

A harmadik szobor egy elgondolkodó, fejét kezére támasztó figurát mutat be, ami a belső elmélkedést és introspekciót szimbolizálja. A faragás aprólékos részletei és az árnyékok játéka mélyebb érzelmi rétegeket sejtetnek.

Minden szobor magában hordozza az alkotás és az emberi érzések közötti összetett viszonyt. A sorozat az élet, a gondolatok és az érzelmek sűrűjét ragadja meg, miközben a fa természetes anyagából fakadó melegség és textúra ellensúlyozza a kompozíciók geometriai szigorát. A művész mesteri módon használja fel a fa természetes mintázatát, hogy tovább fokozza a szobrok kifejezőképességét, és hogy a néző személyes kapcsolatot alakíthasson ki a művekkel.

Ezek a szobrok nem csupán a szobrászati mesterség csúcsát képviselik, hanem az emberi érzelmek és a természeti anyagok közötti párbeszéd zseniális alkotásai is egyben. A sorozat a modern szobrászat egyedülálló és figyelemre méltó darabja, amely egyaránt vonzza a művészeti gyűjtőket és azokat, akik a kézzel készült, gondolatokkal teli tárgyakat értékelik.
Size
50-75cm
Style
Modern
Name of Artist
Martfi Ákos
Posted
Feb 22, 2024
  • View QR Code View QR Code
  • Report Listing road-sign-warning Cancel Report remove-circle
  • Save as PDF Save as PDF
Your Friend’s Name *
Your Friend’s Email *
Name
Email
Message
Captcha *
Click on the image to refresh the captcha. Please enter characters depicted on the image.
Search for a city or select popular from the list
Select a label or click "Other" to send comments
Loading...
Are you sure you want to cancel your report?
No
Click on the image to refresh the captcha.